Aasta ajakirjanikule antava preemia suurus on 4500 eurot, millele lisandus Kuldgraalis valminud kullatud sulg.

2012. aasta parima noore ajakirjaniku tiitel läks Piia Puuraidile Eesti Päevalehes ilmunud lugude "Videvikukütuse jahil: kuldkettides vene ärikad ja tolmused garaažid" ja "Marek Helm: salakütuseäri ei ole meie riigis see, millele peaks kaasa tundma" eest.

Tartu Ülikooli ajakirjanduse eriala 1984. aasta vilistlaste poolt väljaantava Noore ajakirjaniku preemia hinnatavaks žanriks on intervjuu või reportaaž. Preemia suurus on 1000 eurot ja sellele võis kandideerida kuni 25-aastane kirjutav ajakirjanik.

Parimaks olemusloo kirjutajaks pidas žürii seekord Kirsti Vainküla, kes kirjutas Eesti Ekspressis lood "Väga vaese pere isa sööb vaid korra päevas" ja "Väga vaese isa totaalne muutumine".

2012. aasta parima uudise preemia võitis ERRi ajakirjanik Rasmus Kagge looga "Politseijuhid vaikisid maha sadade inimeste võltsitud karistused".

Arvamusloo preemia sai Silver Meikar lugude seeria eest, mis ilmusid Postimehes - "Puhastustuli on ainuke võimalus", "Nii nad tapsidki teema" ja "Erakondade rahastamisest. Ausalt".

Iga pressipreemia auhinna võitja sai eile Õpetajate majas diplomi ja 640 eurot.

Aasta Pressifoto 2012 peapreemia ja parima uudisfoto preemia pälvis Õhtulehe fotograaf Tairo Lutter fotoga “Põdrajaht pealinnas”, kus on tabatud linna eksinud põdra ja teda uinutipüssiga varitseva päästja vastasseis.

Olemusfoto kategooria preemia võitis Delfi fotograaf Ilmar Saabas fotoga “Presidendi sääsetõrje”.

Parima spordifoto pealkirjaga “Tanel Leoki sõber” tegi Scanpixi fotograaf Karli Saul.

Portreede kategoorias sai esikoha Eesti Ekspressi fotograaf Birgit Püve fotolooga “Eesti tulevikutähed 2013”.