Terviseagentuur alustas eelmise aasta kevadel projektiga, mille käigus tuuritas mööda Eestit vaktsineermisteenust pakkuv buss. Järgmisel nädalal plaanilisi sõite jätkav buss alustab uut hooaega uue kujundusega ning kannab nüüd vaktsiinibussi nime.

Mobiilses vaktsineermiskeskuses on võimalik mugavalt ja lihtsalt vaktsineerida puukidega leviva viirusliku haiguse puukentsefaliidi vastu soodushinnaga veebruarikuu lõpuni. Haiguse kulg on inimesele raske ja võib halvata kesknärvisüsteemi, vaktsineerimisega on võimalik ennast ja oma pereliikmeid kaitsta.

„Alustades vaktsineerimisega veebruaris, jõuab organism kaitsemehannismid välja arendada enne kui puugihooaeg algab. Vastavalt vaktsineerimiskalendrile tehakse immuunsuse saavutamiseks 2 süsti 1-3 kuuse vahega , ning saavutatud immuunsust tugevdatakse 6-12 kuud hiljem tehtava 3nda süstiga. Edasi on vaktsineerimise sagedus 5 aastat“ räägib projekti eestvedaja Terviseagentuuri juht ja perearst Madis Tiik.

Aktiivne puugiperiood kestab varakevadest sügiseni — seni, kuni ööpäeva keskmine temperatuur ületab 5 kuni 7 plusskraadi. Eelmisel aastal oli tervieameti andmetel 178 puukentsefaliiti haigusjuhtumit. Võrreldes 2011. aastaga on haigestumine 62 juhtumi võrra langenud. Tiigi arvates võis languse põhjuseks olla vihmane ja vilets suvi ning ka eelmistel aastatel suurenenud vaktsineerijate arv.

Vaktsiinibussi sõitudega alustatakse 12. veebruaril, graafikuga saab tutvuda terviseagentuuri kodulehel www.terviseagentuur.ee. Veebruarikuu lõpuni on võimalik huvilistel puukentsefaliidi vastu vaktsineerida soodushinnaga 18 eurot. Vaktsiinibussi kaudu on võimalik tellida ka teisi vaktsiine ning kutsuda buss ettevõtetesse aastaringselt.

Vaktsiinibussi peatused:

12.02 kell 12-18 Pärnu Port Arturi parkla
14.02 kell 12-18 Tartu Kaubamaja peasissepääs
15.02 kell 12-19 Laagri Rimi Hüpermaketi parkla
16.02 kell 11-17 Laagri Rimi Hüpermaketi parkla
17.02 kell 12-17 Haapsalu Kaubamaja parkla