"Tegemist on tõesti meie kooli õpetajaga," kinnitas Tõstamaa kooli direktor Toomas Mitt Delfile.

Video tehtud nn 13. klassis ehk kasvatusraskustega poiste klassis. Direktori sõnul on juhtkond viit videoga seotud poissi juba ka küsitlenud.

"Tavaliselt on sel klassil ka oma klassijuhataja, kes käib aeg-ajalt oma klassiga tundides kaasas. Seekord juhtus nii, et õpetajat kaasas ei olnud," selgitas Mitt, kelle sõnul uurimine alles käib ning rohkem infot hetkel juhtumi kohta anda ei saa.

Direktor kritiseeris juhtunu taustal ka Eesti haridussüsteemi. "Mõjutusvahendid õpetajatel puuduvad täielikult, ainus mõjutusvahend on rääkimine," ütles Mitt.

Pühapäeval lisati YouTube'i videoklipp koolipoistest, kes mõnitavad klassi ees seisvat õpetajat. Täna hoogsamalt levinud video võttis YouTube pärast keskpäeva maha, kuid mõni aeg hiljem riputati see taas üles.

Videos on näha, et klassis on viis-kuus noormeest, kes käivad õpetajat togimas, kriidiga määrimas ja püüavad teda provotseerida. Õpetajal ei õnnestu korda majja lüüa.

Pärnumaal asuva Viira kooli direktor Valdur Kolla ütles Delfile internetis levivat videoklippi kommenteerides, et juhtum viitab kasvavale probleemile õpilaste käitumises.

"Tahaks väga toonitada seda teemat, et lastekaitse on meil väga heal tasemel, aga õpetajate kaitse on kuidagi tagaplaanile jäänud. See, kuidas õpilased õpetajatega käituvad, on läinud üle igasuguse piiri juba ammu-ammu. Tegelikult on see väga kujukas näide, et sellega tuleb kõvasti tegeleda," leiab Kolla.