Heiki Valner rääkis Delfile, et Vigla on oma hitlerliku ja autoritaarse juhtimisstiili poolest juba tuntud, kuid Valneri lahkumiseni viiv sündmustejada sai alguse aastavahetuse programmi ette valmistades, mil tehti 13–14-tunniseid tööpäevi. Vigla oli aga väga purjus ja andis segaseid korraldusi.

Nii käskis Vigla kohe ära teha loo, mida polnud Valneri sõnul aastavahetuse programmis kirjaski ja mida oleks võinud teha ka hommikul, et noor kolleeg saaks minna õe sünnipäevale. 30. detsembri hommikul filmiti stuudios koerakutsikaid, mis võttis kummalise pöörde.

"Kui asi läks monteerimiseks, siis ta ütles, et stuudiot pole vaja näidata. Ma küsisin, miks me siis vedasime ühekuused kutsikad Lasnamäelt kesklinna. Me oleks võinud koju minna, nende enda keskkonda, ja võtta kasvataja käest tänavanurga peal või kodus see kommentaar," imestas Valner.

Lugu üle vaadates teatas Vigla Valneri sõnul, et kogu lugu on jama ja keegi ei viitsi "nii pikka lemmiklooma si**a vana-aastaõhtul vaadata". See tekitas Valneris aga hämmeldust, kuna Vigla ise andis loo tegemiseks korralduse. Loomulikult häiris loomakaitsjat ka kasutatud väljend.

"See on solvav, kui rügame ja anname endast parima ja siis mees lihtsalt ütleb, et "keri kuradile, s**apea"," rääkis Valner, milliste sõnadega ärritunud Vigla tema poole vastuvaidlemise tõttu pöördus.

Ärritas aga ootamatu palgata puhkus

"Närvipurskeid ja loomingulist kriisi on ka varem olnud ja see on normaalne," märkis Valner. "Aga kuna mina julgesin õhtul avaldada arvamust, siis ta helistas mulle järgmisel, 31. detsembri hommikul ja ütles, et kõik mulle planeeritud võtted jäävad ära ja ma peaks 17. jaanuarini kodus olema."

"Ma saan lugude pealt palka ja kui vedelen pool kuud kodus ühe mehe suva järgi, siis mul tuleb eraisiku pankrot väga kiiresti," sõnas Valner, kes saatis Eesti meedia infolisti kurja kirja ja lubab Vigla inimväärikuse alandamise ja tasustamata ületunde tegema sundimise eest kohtusse kaevata.

"Väga raske on seda tõestada, kuna tekib sõna-sõna vastu moment, aga aastate jooksul on ta solvanud üsna palju inimesi. Kui kutsutakse meie maja töötajad kohtusse tunnistusi andma, siis neil on kaks valikut: kas valetavad vande all ja hoiavad oma tööst kinni või räägivad kõik välja."

Kohtusse kaebamiseks on Valneri hinnangul halva kohtlemise kõrval põhjuseid rohkemgi. Näiteks on töötajate jaoks väga raske see, et pole kindlat graafikut, mistõttu pole kunagi teada, kas hommikul tuleb tööle minna. Lisaks pole enamikel "Reporteri" töötajatel Valneri sõnul töölepingut.

Valner ise on äratulemist kaalunud ning teda on ka ära kutsutud mitu korda, kuid ta pole enda sõnul ühest paadist teise hüppaja. Nüüd on aga olukord teine, lahkumine tekitab kergendustunnet ja mehel põhimõttelised kokkulepped uutes kohtades juba olemas. "Tööta ma kindlasti ei jää," usub Valner.

"Loomulikult see lööb mu praeguse elu sassi ja ma ei oskagi veel end sellesse uude olukorda sättida, aga iga päevaga läheb paremaks ja ma ei kahetse mitte midagi. Olen väga rahul ja mida kaugemale ma sealt saan, seda parem."

Kanal 2: Vigla ei olnud purjus
Kanal 2 avalike suhete juhi Heili Klandorfi sõnul ei pea Heiki Valneri süüdistused paika. "Juhtimisstiili kritiseerimine on kindlasti iga inimese õigus ning seda esineb igas kollektiivis. Nõudlik ja tulemusele orienteeritud ülemus on töötajale kindlasti ebamugav ning autoritaarsuse süüdistus on seetõttu kiire tekkima. Samas sobis Reporteri tööstiil Valnerile, kelle endagi väljenduslaad on kohati äkiline ja üliemotsionaalne, mitmeid aastaid," ütles Klandorf Delfile.

Klandorf usub, et Valneri vihapurskele andis algtõuke jõulude ja aastavahetuse pikkadest pühadest tingitud stress. "Kanal 2 on tasunud Heiki Valnerile kogu tema tehtud töö eest ja võlgnevusi ei esine," kinnitas Klandorf.

"Valneri väited Ivar Vigla purjusolekust aastavahetusprogrammi ettevalmistamisel on alusetud, seda kinnitavad ka samal ajal tööl viibinud inimesed. Küll arvasime, et Heiki Valneri saadetud ähvarduskirjad, mille ta postitas kõigile kolleegidele vahetult pärast aastavahetust, olid tehtud purjus peaga, millisele oletusele andis kinnitust ka mõned päevad hiljem saadetud vabandav email, kus ta lubas kaineks saada ja tunnistas, et pingutas ehk veidi üle," ütles Klandorf.