"Ma olen ammu seda tahtnud üle vaadata, aga ma kardan, et see ei lähe läbi," rääkis Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv Ergma BNS-ile antud intervjuus. "Minu arvates need 10-minutilised vaheajad on ühed kõige mõttetumad asjad."

Ergma hinnangul läks opositsiooniline Keskerakond järgmise aasta eelarvearuteludel 10-minutiliste vaheaegade võtmisega üle piiri. "Ma pakuks välja, et iga seaduseelnõu arutamisel oleks igal fraktsioonil õigus võtta kuni kümme vaheaega. Ma olen täiesti nõus, kui tehakse ettekandeid ja küsitakse küsimusi, kuid need 10-minutlised vaheajad mulle ei meeldi," rääkis Ergma.

Selleks, et muuta riigikogu kodu- ja töökorda, on Ergma sõnul vaja kõikide parlamendierakondade tahet. "Aga me kindlasti tuleme selle teema juurde ja üritame seda ühist tahet leida," lubas Ergma.

Tema sõnul võivad kõik erakonnad end ühel hetkel leida praegusest erineval positsioonil ja seepärast ei peaks mõtlema taktikaliselt, mis on just praegu opositsioonile või koalitsioonile kõige kasulikum, vaid mis on kõigile parim. Tema hinnangul on opositsioonierakondel tekkinud frustratsioon, kuna nad on nii kaua opositsioonis olnud.

"On üks hea tava - neil, kes on võimul, tuleb lasta ka valitseda ja viia läbi oma otsuseid," leidis Ergma.