kalkulaator
05.12.2012 07:26
Palju on selle väikese elektriauto niiöelda kütusekulu 100 kilomeetri peale? Laadimine ja elektri maksumus ning aeg, mis sellele laadimisele kulub? Sõita talvel autoga ilma soojendusteta? Siis võiks maal pigem hobuse ja ree kasutusele võtta.
Praegune elektriauto meenutab pigem vana mobiiltelefoni, mille akut oli vaja hästi tihti laadida.

On ka praegu
05.12.2012 08:18
On olemas elektriautod, mille akud on suured ja mahukad ning mis suudavad ühekorraga katta sadu kilomeetreid. Mitsubishi valikus neid niiöelda rahvaautodena täna ei ole ning kui oleks, ei oleks neid saanud saastekvootide lepingu eest mitte 500, vaid heal juhul 5.

Algatus on tore küll, kuid see toimus ju nii-öelda vabatahtlikult-sunniviisiliselt. Kes ei võtnud vastu, neid vaadati kui riigireetureid. Täna on ikka veel kasvõi amortisatsiooni mõttes odavam ülal pidada tuliuut 10 000 eurost Citroeni kaubikut, mis suudab samas ka 10 korda paremini hetkevajadustele vastata - pisut kõrgem kliirens hõlbustab kliendi autosse paigutamist, vajaliku käsipagasi jaoks on piisavalt ruumi ning isegi ratastool ja rulaator mahuvad kõrvu reisima, talvisest läbivusest rääkimata. Erilisi sõidumugavusi ei maksa muidugi oodata. Ehk kõige mugavam oleks hoopis Volkswagen Caddy, kuid selle hind on vähemalt poole kallim.

Kui nendele autodele panna elektrimootor, oleks asjal juba mõte. Senised mänguautod sobivad pigem linnateismelistele kooliskäimiseks. Kokkuvõttes oli see ju otsustajatele teada, kuid selline leping tuli vastu võtta, sest imelikul kombel otsustab saastekvootide ostja, mida nende vahenditega teha tuleb.

Twitter

Oliver Hainsalu ‏@OliverHainsalu
"Mida pikem inimene, seda pikemad juhtmed." #ülikool

Indrek 'BC' ‏@voyag
Taani pedagoog Jesper Juul: "Laste kasvatamine on ühtaegu nii võimatu kui ka mõttetu - niikuinii tulevad sinu (ehk vanemate) enda moodi."

andreaskaju ‏@andreaskaju
Kui riigikaitse arengukavast pole veel tehtud avalikku versiooni, siis on tänane Postimehe lugu tõenäoliselt RS lekitamine.

Margo ‏@Margoko
Naistelehe toimetuses valitakse nädala naist: üks favoriitidest on Jaan Tätte

Hajaveeb ‏@hajaveeb
Vaadates, kuidas mõned luksusjeepide juhid liikluses käituvad, võiks arvata, et füüsikaseadusi on võimalik ära osta.

Merlis Nõgene ‏@merlisnogene
Kaks kuud = 100'000 lepingut. 7 päeva = ka 100'000 lepingut. Vot sulle bardakk.

Urmas ‏@ojaurm
Kui ma suureks kasvan, tahan saada sama tubliks sõduriks nagu Uku Suviste! (Urmas R. 5-aastane) #irl #mtv

Urmas ‏@ojaurm
Ühiskond on jagunenud RE hooldajateks ja vastasteks.