"Olen tagasisidest üllatunud,“ tunnistas Raud Delfile. Eriti üllatas teda see, kui inimesed on tänaval juurde tulnud, kätt surunud ja öelnud - tore, et keegi ütles välja, mida ka nemad mõtlevad.

Raud lisas, et samuti on olnud inimesi, kes on saatnud kirja ja küsinud, kas ta ei tahaks hakata tegema uut erakonda. „Olen neile ära öelnud,“ sõnas Raud, kelle sõnul pole mitte vaja uut erakonda, vaid sellist seaduslikku raamistikku, mis ei võimaldaks erakondadel vajuda sohu nagu need praegused on vajunud.

„Artikkel ei olnud ajendatud mitte tahtmisest kellelegi ära teha, vaid murest,“ ütles Raud. Kuid see on üks kõige suurema vastukaja saanud artikkel tema sulest. Varem on sama suure vastukaja saanud Raua Iraagi sõja teemalised artiklid*. „Mitte, et mul sellepärast kuidagi hea meel oleks,“ sõnas Raud.

Raua sõnul ei ole olukord riigis veel muutunud ja seetõttu peab ta vajalikuks oma mõtteid ka edasipidi koondada ja arvamust avaldada.

Peaministri pentsik reaktsioon

Peaminister Andrus Ansipi reaktsioon artiklile on Raua sõnul aga lausa pentsik. „Mul on kahju, et ta oli sunnitud kommenteerima artiklilt ilma seda lugemata,“ rääkis Raud. „Minu jaoks on lausa pentsik, et probleemid, millele ma artiklis osutasin, on võrdlemisi hiljutised, aga hakata neid pareerima möödunudsuvise arvamusküsitlusega ei ole korrektne.“

Raud ei ole enda sõnul peaministriga sõber, kuid tema hinnangul saavad nad hästi läbi. „Me saame hästi läbi ja ma pean lugu tema tööst selle raske majanduskriisi ajal, täitsa tõsiselt,“ kõneles Raud. „On terve hulk üldpoliitilisi seisukohti, milles ma pole Reformierakonnaga samas liinis, aga see, mida Andrus Ansipi valitsus tegi majanduskriisi kõrghetkedel, on tähelepanuväärne.“

Siiski ei ole Raua sõnul ükski heategu indulgents või veksel ega anna inimestele õigust pärast teha ükskõik mida. „Mul on tunne, et Reformierakond praegu just nii teeb,“ sõnas Raud.

Raud pakkus, et küllap tahab Reformierakond temast rohkem teada saada, mis on juhtunud erakonna toetajatega suvest praeguseni.

* Iraagi sõja teemalised artiklid ilmusid Eesti Päevalehes 2002. aastal. N: Ameerika vajab abi,
ja Mitte meie nimel.