Regionaalhaiglast öeldi Delfile, et meditsiinitöötajate streigi tõttu on neil ära jäänud 9893 visiiti ja 118 operatsiooni.

Lääne-Tallinna keskhaiglas on praeguseks hetkeks ära jäänud 6748 visiiti ja 118 operatsiooni.

Ida-Tallinna keskhaiglast öeldi, et kolmanda nädala andmeid neil veel ei ole, kuid kahe esimese nädalaga jäi ära 7455 ambulatoorset visiiti ja 83 operatsiooni.

Tartu ülikooli kliinikumis jäi esimesel ja teisel streiginädalal kokku ära ligi 6000 ambulatoorset visiiti. Teisel nädalal, mil streik laienes statsionaari, jäi streigi tõttu ära sadakond plaanilist operatsiooni.

Kolmanda nädala kokkuvõte ei ole ülikooli kliinikumil hetkel veel valmis.

Seega on PERH-i ja Lääne-Tallinna keskhaigla kolme streiginädala ning Ida-Tallinna keskhaigla ja TÜ kliinikumi kahe streiginädala andmetel kokku ära jäänud vähemalt 510 operatsiooni ja 30 096 ambulatoorset visiiti.

Ambulatoorsed visiidid jäid ära streigi esimesest nädalast, operatsioonid alates 8. oktoobrist, mil algas streigi teine nädal.

Streik jätkub alates esmaspäevast roteeruva skeemi alusel nii ambulatoorses süsteemis kui statsionaaris Põhja-Eesti regionaalhaiglas, Lääne-Tallinna keskhaiglas, Ida-Tallinna keskhaiglas, Tartu ülikooli kliinikumis, Pärnu, Narva, Kuressaare ja Viljandi haiglas. Streikivad erialad ja kliinikud vahelduvad. Põlva haiglas toimub 23.-25. oktoobril toetusstreik.

Töötavad erakorralise meditsiini osakonnad ja patsientidele antakse vältimatut arstiabi, plaanilist arstiabi osutatakse täies mahus kuni 18-aastastele lastele, rasedatele ja onkoloogilist ravi saavatele patsientidele. Täpset infot ärajäävate vastuvõttude ja haiglaravi kohta annavad haiglad nii vahetult patsientidele kui kodulehtedel.