"Mis tahes ametimees peab ju mõtlema seda, et kui vajalik ja usutav tema tegevus ühiskonna jaoks on. Mina arvan, et soovoliniku puhul ei ole mõni nendest vaidlustest tõestanud vajadust tema rahastamist suurendada," leidis Ligi.

"Mu oma kunagine jooksuklubi näiteks on täiesti põhjendatult nõutu, kui talle heidetakse ette rassismi lihtsalt sellel põhjusel, et ta valib, keda kutsuda võistlema. Või kui välisminister peab kuulma arvamust, meedia kaudu ka veel, et meil diskrimineeritakse kedagi selle tõttu, et ta on venelane," lisas Ligi.

Rahandusminister nimetas mõlemaid lahendusi tõrvatilkadeks meepotis, mis ei aita tegelikult meepotti täita. Ta oletas aga, et sellest 4,4 protsendi suurusest palgatõusust saab ka soovolinik oma kontorisse midagi.

Selliseid valikuid teeb aga sotsiaalminister Hanno Pevkur. "Me olime selles mõttes ka väga sootundlikud, et nii mees- kui naisministrid kui ka soovolinik ühtemoodi jäävad palgatõusust jälle ilma. Vaatasime, et siin mingit diskrimineerimist ei oleks," lausus Ligi.