Kümnes Tallinna visioonikonverents kandis pealkirja "Elu mägedel – 50 aastat hiljem" ja seal arutati Mustamäe ning teistegi suurte paneelelamurajoonide tulevikku, vahendab ajaleht Pealinn.

Luubi all olid eeskätt Mustamäe kõige vanemad mikrorajoonid. Arhitekt Leonhard Lapin leidis, et Mustamäe teemal pole midagi arutada. "Mustamäe on arhitektuurilisest aspektist õnnetu linnaosa ja oleks vaja õhku lasta," oli tema radikaalne seisukoht. Lapini sõnul ei aita soojustamine, akende-torude vahetamine jms linnaosa päästa. "See on sama mis investeerida oma vanaemasse," ütles ta ja lisas, et tema arvates manipuleeritakse inimestega, kehutades neid renoveerima maju, millel pole mingit tulevikku. "See on mingi salajane äriprojekt."

"Renoveerimine ja soojustamine ei lahenda moraalse vananemise probleemi," tõdes Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut.

Tuleviku-uuringute Instituudi direktor Erik Terk Mustamäe lammutamist ja uute majade ehitamist võimalikuks ei pea. "Kasvõi sel lihtsal põhjusel, et taoliseks grandioosseks ümberkorralduseks ei ole raha," ütles Terk. "Muude maade praktika näitab, et kui vana hoone renoveerimise hind on alla 50% uue ehitamise hinnast, siis lammutamisele üldse ei mõeldagi."