"Nad on end kindlasti palju rohkem sisse seadnud kui meie," ütles Wood esindajatekoja järelevalve ja valitsusreformi komiteele seoses president Barack Obama administratsioonile esitatud süüdistustega suutmatuses kaitsta oma diplomaate, vahendab BNS.

USA valitsus peab nüüd ilmseks, et rünnaku, milles hukkus suursaadik Chris Stevens ja veel kolm inimest, viisid läbi Al-Qaidaga seotud isikud. Esialgu peeti rünnaku ajendiks islamivastase amatöörfilmi vastu korraldatud meeleavaldusi.

Obama ütles varem sel aastal üllatusvisiidil Afganistani, et Al-Qaida võrgustiku hävitamise eesmärk on käeulatuses. Ent samas on märke, mille kohaselt kasutab Al-Qaida ära araabia riikides ja Lähis-Idas valitsevat kaost ja mullistusi, mille tõi endaga kaasa araabia kevad, ning püüab rahutuis paigus kanda kinnitada.

USA ametnik lisas, et uuritakse versiooni, mille kohaselt võis Benghazi rünnaku taga olla Al-Qaida Islami Magribis.

24 aastat eriteenistuses töötanud Wood rõhutas, et esineb kongressis tavakodanikuna, et rääkida, mida ta teab olukorrast Liibüas veebruari keskpaigast augusti keskpaigani, kui tema Tripoli 16-liikmelist julgeolekumeeskonda juhtis.

Ta külastas selle aja jooksul kaks korda Benghazit ja juhtus kohal olema ka juunis, kui rünnati Briti suursaadiku konvoid.