„Ma mõistan täielikult hukka ennekuulmatu rünnaku meie diplomaatilise esinduse vastu Benghazis, mis nõudis nelja ameeriklase, sealhulgas suursaadik Chris Stevensi elu. Praegu on Ameerika rahva mõtetes ja palvetes meie kadunute perekonnad. Nad olid Ameerika vabadusele, õiglusele ning kogu maailma riikide ja rahvastega partnerlusele pühendumise eeskujud ning olid neilt tundetult elu võtnute täielikud vastandid,“ ütles Obama.

„Ma andsin oma administratsioonile korralduse eraldada kõik võimalikud vahendid, et toetada meie personali julgeolekut Liibüas ning parandada meie diplomaatiliste esinduste julgeolekut üle maailma. Samal ajal, kui Ühendriigid taunivad katseid alandada teiste usulisi veendumusi, peame me kõik ühel häälel olema vastu sedalaadi mõttetule vägivallale, mis võttis nende riigiteenistujate elud,“ jätkas president.

„Isiklikul pinnal – Chris oli Ühendriikide julge ja eeskujulik esindaja. Kogu Liibüa revolutsiooni ajal teenis ta ennastsalgavalt meie riiki ja Liibüa rahvast meie missioonil Benghazis. Suursaadikuna Tripolis toetas ta Liibüa üleminekut demokraatiale. Tema pärand jääb kestma, ükskõik kus inimolendid püüdlevad vabaduse ja õigluse poole. Ma olen läbinisti tänulik tema teenistuse eest administratsiooni heaks ja sügavalt kurb selle kaotuse pärast,“ ütles Obama.

„Vaprad ameeriklased, kelle me kaotasime, esindavad erakordset teenistust ja ohvreid, mida meie tsiviilisikud iga päev üle maailma toovad. Seistes koos nende perekondadega, kahekordistagem nüüd oma jõupingutusi nende töö jätkamiseks,“ kutsus Obama üles.