Pahmelkin kordas Valgevene sõjaväelaste ametlikku seisukohta, mille järgi lendu ei toimunud. „Meie lennuväe ja õhutõrje vahendid ei kinnitanud õhupiiri rikkumist tundmatu lennuki poolt,“ ütles Pahmelkin Lenta.ru vahendusel.

Kindrali versiooni järgi on seega provokatsioon informatsiooni levitamine lennu kohta, mida Minski ametliku seisukoha järgi ei toimunud.

Pahmelkin lisas, et õhupiiri rikkunud lennuki avastamise puhul oleks tarvitusele võetud meetmed selle kinnipidamiseks. „Me oleksime välja saatnud lennukid või äärmisel juhul helikopterid ja õhupiiri rikkuja kinni pidanud,“ ütles kindral. Ta lisas, et Valgevene seaduste järgi ei tohi lennuki pihta tuld avada, kui Valgevene õhuruumi tungib tsiviillennuk.

Eelmisel nädalal levitas Rootsi meedia informatsiooni selle kohta, et 4. juuli hommikul lendas Leedust Valgevene õhuruumi väikelennuk Jodel, mida juhtisid kaks rootslast. Lennuk olevat lennanud Minski ääralinnani. Teel puistati alla kaisukarusid sõnavabadust toetava sõnumiga. Vastutuse aktsiooni eest võttis endale Rootsi reklaamifirma Studio Total. Pärast lasti alla puistamist lendas lennuk Rootsi meedia teatel segamatult tagasi Leetu ja sealt varsti kodumaale.

Hiljem avaldati videod, millest üks oli tehtud Minski oblasti Ivenetsi linnas (selles on näha, kuidas madalalt lendavast lennukist visatakse alla mingeid esemeid):

ning teine on salvestus lennust Valgevene kohal:

Lisaks sellele rääkisid Ivenetsi elanikud, et nägid tõesti lennukit ja sealt alla visatud kaisukarusid.

Leedust kinnitati, et 4. juulil registreeriti tõesti „õhuruumi kasutamise reeglite rikkumine“. Täpsemalt midagi ei selgitatud.

Valgevene kaitseministeerium ja piirivalvekomitee nimetavad avaldatud foto- ja videomaterjale visuaalseks võltsinguks.