"Minu jaoks ei olnud Meri kõrge ja kauge, majakas ega musterpresident. Teadsin teda enne kui peretuttavat, isa õpingukaaslast ja sõpra, pigem inimlikke omadusi," ütles Jürgen Ligi Delfile.

Ligi sõnul olid nad president Meriga muidugi liitlased. "Ta pidas mind meeles, kui ta tagasivalimise aegu ühe artikli tema toetamisele pühendasin."

"Aga mu valdav ja ketserlik tunne on, et tema värvikus sobis teatud aega ja olukordadesse, ent praegune president vastab põhiseaduse vaimule paremini. Alati meenub see näiteks aastapäevavastuvõttudel, viitega 1998.sse, mil kokkukuuluvustunde asemel saime vastandamised", sõnas Ligi.

Tallinnas algas reedel esinduslik Lennart Meri konverents, kus panelistid arutavad kolme päeva jooksul demokraatliku turumajanduse tuleviku üle.

Konverentsi korraldavad rahvusvaheline kaitseuuringute keskus ja Lennart Meri Euroopa Sihtasutus. Konverentsi patroon on president Toomas Hendrik Ilves.

Esimene Lennart Meri mälestuskonverents toimus 2007. aasta märtsis Tallinnas. Alates 2008. aastast kannab üritus Lennart Meri konverentsi nime.

President Lennart Meri suri 14. märtsil 2006. Meri oli presidendiametis aastatel 1992-2001.