Varvara Ivanova õppis Narva Kreenholmi Gümnaasiumi 2.A klassis. Kooli direktor Gennadi Bõkovi sõnul kuulsid mõned klassikaaslased Varvara traagilisest surmast nädalavahetusel ja said esmaspäeval kooliõelt ja psühholoogilt ka abi, kirjutab Narvskaja Gazeta.

Esmaspäeval külastas kooli Narva politsei, vestles õpetajatega ning jagas soovitusi, kuidas rääkida lastele ja lapsevanematele turvalisusest.

"Järgmisel nädalal korraldame lastevanemate koosoleku, kus politsei püüab nõustada vanemaid, kuidas käituda sellisel raskel hetkel," ütles Gennadi Bõkov. "On selge, et lapsi on vaja huvialaringidesse viia ja tuua ning veel parem on oodata kohapeal kuni trenni või ringi lõpuni."

Direktori sõnul on kogu kool šokis, aga eriti 2.A klass, kus Varvara õppis. Ta lisas, et andis klassijuhatajale loa mitte tegeleda sel nädalal õppetööga ja lasta õpilastel tegeleda millegagi, mis võimaldab neil stressist välja tulla.

Linn on pime, koolid vajaksid videovalvet

Direktori sõnul otsustati koolis Varvara surmast mitte suurt kära teha. Teisipäevaks on Varvara mälestuseks kavandatud väike kogunemine aulas.

Direktor Bõkovi sõnul ei vasta Narva Kreenholmi linnaosa ohutusnõuetele ja turvareeglitele. Tema sõnul on vaja parandada tänavavalgustust.

"Võib-olla kaaluda linna kõigi koolide juurde videovalve panemist," rääkis direktor. "Aga võib-olla on mõttekas regulaarne patrullimine linna koolide ja lasteaedade juures."