Tallinna linnapea Edgar Savisaar tänas kõiki küsitlusel osalejaid. "See näitab, et küsimus oli Tallinna rahva jaoks aktuaalne ning et tallinlased on valmis teistmoodi mõtlema. Tallinn on innovaatiline linn. Selle sammuga ka esimene pealinn, kus tahetakse niisugust asja sellises mastaabis ellu viia," ütles Savisaar.

"Kui räägitakse, et Tallinnas on ca 100 000 ühistransporti igapäevaselt kasutavat inimest, siis võib öelda, et 2/3 nendest on tasuta sõidu poolt," märkis Savisaar.

Linnapea sõnul oli igati legitiimne küsitlus ja linnavalitsus võtab loomulikult rahva tahte täitmiseks.

Savisaar märkis, et küsitlus oli neli korda odavam kui üleriigiline teavituskampaania "Euro hinda ei tõsta" ja kui meile on ette heidetud, et rahvaküsitluste tegemine on kallis, siis valitsus Euroopa stabiilsusfondiga liitudes ei suhelnud inimestega ja vaadake, kui kalliks see meile maksma läks. "Meie suhtleme rahvaga ja inimesteni jõudmine ongi kallis."

Tutvustades järgmisi samme, märkis Savisaar, et juunis korraldatakse Eesti roheliste liikumiste ja organisatsioonide kokkutulek "Linna õhk teeb vabaks, linna õhk läheb puhtamaks". Juulis on kavas ühendada kaks ühistranspordi firmat, TAKi ja TTTK, mis peaks suurendama ühistranspordi efektiivsust ning vähendama ka juhtimiskulusid.

Septembris viiakse linnavolikogusse otsuse eelnõu tasuta ühistranspordile üleminekust, millega kaasnevad kõik vajalikud seletuskirjad, kalkulatsioonid, eelarved ja võimalikud tähtajad.
Oktoobris on kavas korraldada ülemaailmse tasuta ühistransporti kasutavate linnade esindajate kokkutulek ja novembris algavad läbirääkimised teiste Eesti omavalitsustega osalemiseks tasuta ühistranspordi süsteemis.

Tuleva aasta jaanuaris minnakse Tallinnas üle tasuta ühistranspordile, selleks on meil nüüd täielik mandaat olemas, ütles Savisaar lõpetuseks.

Vaata videost, kuidas hääletamine kulges ja kas valimisrikkumisi tuli ette!