"Küsimus on selles, kas peaminister võiks kasutada sellist sildistamist. Kui on olemas mingi koht, kus ta on eriarvamusel, siis iga poliitik peaks sildistamise asemel tegelikult põhjendama seisukohta jäädes poliitilises kultuuris ette nähtud hea tava piiridesse," ütles Meikar ERR-i uudisteportaalile.

"See sõnavõtt on läinud ka välismeediasse ja ma arvan, et see Eesti mainele hea ei ole," lisas Meikar. "Ma loodan, et praegune arutelu selle üle, kas peaminister võis nii väljenduda, toob kaasa selle, et poliitiline kultuur kokkuvõttes paraneb."

Ansip rääkis kolmapäeval riigikogu ees, et ei saa aru Eestis lahti läinud hüsteeriast seoses ACTA-ga, mis tema hinnangul on ülimalt vajalik lepe.
"Teate, see, kes midagi taolist väidab, see on seemneid söönud ja mitte neid seemneid, mida meie oma põldudele külvame," rääkis Ansip. Seejärel soovitas ta ACTA pelgajatel foolium mütsi sisse panna. "Mõned arvavad, et abi võib olla ka mullivannist. Ma ei tea, mis konkreetsel puhul võiks aidata, aga inimesed võiksid otsida kusagilt abi!"