Reedel Itaalia läänerannikul madalikule sõitnud luksuslaeva Costa Concordia must kast on ekspertide käes, et uurida välja põhjus, miks laev sõitis kaldale sedavõrd lähedale. Must kast on praegu uurijate käes. Esialgse info põhjal viitab kõik sellele, et õnnetuse põhjustas kapteni Francesco Schettino hulljulge sõiduviis, vahendab MTV3.fi võrguleht.

Ajaleht Il Tempo räägib oma netilehel, et uurijad kahtlustavad, nagu oleks kapten Francesco Schettino enne uurijate kätte toimetamist üritanud musta kasti saboteerida. Kahtlustuste kohaselt tahtis ta hävitada olulist infot, mis aitaks laevahuku etapid samm-sammult kaardistada. Kapteni kaitsja on need väited tagasi lükanud.

Kapteni kohta  liigub ka muid kuulujutte. Pääsenud reisijad olevat nimelt näinud teda õnnetuse alguses laevarestoranis. Mõne tunnistaja sõnul olevat Francesco Schettino seal veetnud aega kauni naise seltsis napsutades.

Costa Concordia omanikfirma teatel oli kapten siiski kaptenisillal. 

Kapten on õnnetuse uurimise ajaks võetud vahi alla. Itaalia meedia teatel kartsid ametivõimud, et kapten katsub põgeneda välismaale.

Mitte kõik pole aga kapten Francesco Schettino peale kurjad. Tema toetajad on loonud Facebookis lehe, kus talle soovitakse jõudu ja õnne kohtu ette astumiseks. Osa õnnesoove on aga üsnagi iroonilised.