Delfi Facebooki lehele, Soomes nähtud tulekera uudise kommentaariumi ja Delfi e-kirjakasti kirjutas täna ohtralt Delfi lugejaid, et ka nemad juhtusid eile õhtul poole üheksa ajal langevat tulekera nägema.

Mainiti, et seda nähti nii Järvakandis, Sakus, Sauel, Kaberlas kui ka mitmel pool Tallinnas. Anu märkis näiteks, et arvas, et tegu on suurema langeva tähega. „Ainuke vahe, et tuli tähe sabas läks aina suuremaks ja lõpuks kustus, justkui oleks ära põlenud,“ kirjeldas ta.

Üks lugeja kirjutas Delfile eile õhtul, et nägi suisa kaht langevat tähte. Paus kahe võimaliku meteoori vahel oli lugeja sõnul kaks minutit ning teine sisenes atmosfääri, läks põlema ning põles rohelise leegiga, mis tundus imestamisväärne.

„Ka mina nägin seda märkimisväärset tulekera eile õhtul samal ajal kodu poole sõites, kui olin keeranud Peterburi teelt Loksa poole. Ja lennukiirus oligi palju aeglasem kui nendel, mida olem varem näinud,“ kirjutas Delfile Anu.

Kommentaariumi kirjutanud Enn, kes silmas põnevat nähtust Kaberlas, leiab, et tegu oli ilmselt boliidiga ehk tavapärasest suurema langeva tähe ehk meteooriga. „Kaberlas oli see jälgitav 5-6 sekundit,“ sõnas ta.

Veel mitu Delfi lugejat märkis kommentaariumis, et nägid langevat tulekera umbes kell 20.20. Enamik tulekera näinuid olid Põhja-Eestis ning leegitsev objekt paistis langevat nõnda ranniku lähedal, et pani imestama, et sama ka Soomes näha oli.

„Oli kergesti nähtav terve oma lennutrajektoori jooksul, kuni lõpuks kustus,“ kirjutas lugeja Ka. „Tundus küll rohkem Eesti poole peal, aga kes tast aru saab, kui lendab kõrgelt.“

„Nägin samuti, autoga sõites Harjumaal Peningi kandis. Lendas umbes 45 nurga all idast läände. Ka mulle tundus, et on lähemal kui Soome kohal. Märkasin algul suurt valget kera, mis lähemale tulles muutus rohekaks /.../ ning peatselt kustus umbes 15 nurga all loodes,“ sõnas üks lugeja.

Lisaks spekuleeris mitu lugejat, et tegu on n-ö kosmoserämpsuga.

Vaata Jukka Hölttä videot tulekerast siit.