Inimõiguslane Galõm Ageleuov teatas neljast hukkunust. Tema kinnitusel tulistasid streikivatel naftatöölistel vastas olnud jõustruktuuride esindajad alguses õhku, seejärel jalgadesse ja siis avasid juba laustule, vahendab Lenta.ru.

Toimunut kommenteerinud võimud teatasid, et kannatada on saanud vaid mõned politseinikud. Mitteametlikud allikad väidavad, et Žanaozenis on vigastada ja surma saanud kümneid inimesi.

Kasahstani väljaanne Lada teatas, et Mangistau oblasti pealinnas Aktaus palub kohalik verekeskus doonorite abi Žanaozenis kannatada saanute jaoks.

Ettevõtte Ozenmunaigaz töötajate streik Žanaozenis algas üle poole aasta tagasi. Nõutakse palga tõstmist.

Kokkupõrked politseiga algasid reedel Kasahstani iseseisvuspäeva puhul. Võimud kavandasid linnaväljakul pidulikke üritusi. Linna juhtkond teatas, et kaigaste ja süütepudelitega relvastatud streikijad ründasid pidulikust rongkäigust osavõtjaid. Opositsiooniline ajaleht Respublika teatas aga streigiliikumisele viidates, et kokkupõrked provotseerisid võimud.

Teatatakse ka süütamistest. Respublika teatel pandi põlema kohaliku administratsiooni ja ettevõtte Ozenmunaigaz hooned ning lähedalasuvad hotellid. Ajalehe allikas väidab, et süütajad olid provokaatorid.

Ajaleht Vremja teatas, et regioonis on välja lülitatud mobiilside. Žanaozenist väljasõiduteedel on ajalehe teatel politsei teetõkked.