Strasbourgi lennujaamast väljub vaid 17 otselendu ning eestlase jaoks teeb asja hullemaks ka see, et need viivad meie jaoks täiesti valesse suunda - ehk mujale Prantsusmaale ja ka Vahemere äärde. Strasbourg on linn, kust saab lennata Djerbasse Tuneesias, ent mitte näiteks Londonisse, Berliini või Kopenhaagenisse, kuhu ka eestlased saaksid lennata.

Seetõttu oli pikki aastaid eestlase jaoks armastatuim viis Strasbourgi saada lend Lufthansaga Frankfurti Saksamaal ja sealt bussiga Strasbourgi. "Nagu Tallinn-Tartu buss," kirjeldatakse seda kogemust. Ei midagi huvitavat.

On inimesi, kes on pika bussisõidu vältimiseks ette võtnud lausa kahe vahemaandumisega lennu läbi Pariisi, sest ega sinna ka Tallinnast kuigi lihtsalt ei saa. Ent hiljuti avastasid europarlamendi vahet käivad eestlased, et hommikuse Tallinna-Amsterdami lennu pealt saab üsna sobivalt edasi Strasbourgi lennukile. Täna hommikul võis selle lennuki peal näha europarlamendi ametnikke, ajakirjanikke ning Tunne Kelamit ja Ivari Padarit. Tekkis haruldane olukord, kui Amsterdam-Stasbourgi Air France'i lennukil oli ootamatult silmatorkavalt palju eestlasi, kellest enamik tundus uut võimalust nautivat.

Ent kui lennukitega Strasbourgi jõuti, siis selgus nagu alati, et kiired ja vaiksed rongid ja mõnusad trammid on Prantsusmaal miski, millest Eesti on veel väga kaugel.