“Kipub nii olema,” vastas Allik komisjoni liikme Liivi Vahteri küsimusele, kas valdavalt on nn pahad poisid need, kelle vanemad töötavad välismaal, kirjutab
.

Allik tõi oma sõnavõtus teemal “Noorte- ja korrakaitse küsimused Kuressaares” välja, et Kuressaares elab noori, kellel on vaatamata linnas pakutavatele võimalustele vaba aeg sisustamata. Näiteks leidub Kuressaares 15-aastaste kuni täiskasvanuealiste noorukite gruppe, kes sisustavad oma aega vargustega.

Jätkuvalt on probleemiks Rae keskuse juures aega surnuks löövad inimesed, kes häirivad kaaskodanikke, ja kauplus kaotab seetõttu kliente. Alliku sõnul on alkohol kättesaadav, müügikohti palju ja alaealistele ostavad joovastavad joogid ära asotsiaalid.

“Selle teo eest saab määrata ainult trahvi, mille maksmiseks ei ole neil aga raha. Need isikud on teada. Karistuseks ei saa aresti ja ühiskondlikku tööd määrata,” selgitas Allik.

Muret teevad ka noored, kes kasutavad vanu autosid ja teevad nendega kiirenduskatseid, kuid sageli juhtuvad sellistega ka liiklusõnnetused.

Pärast kultuurikeskuse taguse parkla sulgemist öösiti on vähenenud Uue tänava elanike kaebused, kuid nüüd kogunetakse Uue tänava parklas või Rae kaupluse all parklas.

Aare Alliku sõnul peaks selleks, et õigusrikkumisi vähendada ja nende toimepanijaid leida, olema rohkem turvakaameraid.

Sama tõdes ka komisjoni esimees Jaanis Prii: “Tähtis on turvakaamerate mõte. Linnal peaks olema turvakaameraid, mida saaks ümber paigutada nendesse kohtadesse, kus tekib selline vajadus. Momendil näiteks turul.”