Kohus tegi otsuse hämaruse saabudes ja kell 17.30 kohaliku aja järgi lubati meeleavaldajad tagasi parki, teatab BBC News.

Politsei teatel ei kehti ametlik liikumiskeeld, kuid meeleavaldajatel ei lubata pargis magada. Seljakottide ja muude suurte kottidega meeleavaldajaid parki ei lubatud.

New Yorgi ülemkohtu kohtunik Michael Stallman lükkas tagasi meeleavaldajate advokaatide esildise, väites, et USA põhiseaduse esimese parandusega ette nähtud õigused ei näe ette lõpmatut laagris olemist.

Kohtuniku otsusega on lubatud meeleavalduste jätkamine, kuid keelatud on telgid, ehitised, generaatorid ja muud rajatised.

New Yorgi linnapea Michael Bloomberg ütles pärast kohtuotsuse teatavaks tegemist, et meelt mitte avaldavate inimeste õigused on sama tähtsad kui nende omad, kes tahavad parki jääda.

„Kohtu otsus ühtib meie seisukohaga, et esimese parandusega kehtestatud õigused ei sisalda avalikkuse ohtu seadmist ega teiste inimeste õiguste rikkumist, võttes neilt ära avaliku ruumi telkide ja varjualustega,“ ütles Bloomberg.

Valge Maja pressiesindaja Jay Carney ütles presidendi lennuki pardal ajakirjanikele, et Barack Obama administratsioon leiab, et kohalikud linnavalitsused peavad tegema oma otsused, kuidas meeleavaldajaid kohelda.

Alates nädalavahetusest on politsei sulgenud meeleavaldajate laagrid Oregoni osariigis Portlandis, Vermonti osariigis Burlingtonis, Colorado osariigis Denveris, Utah' osariigis Salt Lake Citys ja Missouri osariigis St Louisis.