„USA valitsusel ei ole tõendeid, et eksisteeriks elu väljaspool meie planeeti või et inimrassi liikmel oleks olnud kontakt või kokkupuude siin viibiva maavälise olendiga,“ kirjutas Valge Maja teaduse- ja tehnoloogiapoliitika büroo esindaja Phil Larson Valge Maja veebilehel CNN-i vahendusel.

Samas teatab Valge Maja, et kuigi pole tõendeid, et elu eksisteeriks väljaspool Maad, et tähenda see, et meie planeedi välise elu teemat ei arutata ega uurita.

Valge Maja tuli välja initsiatiiviga „We the People“ („Meie, rahvas“), millega lubatakse, et Valge Maja vastab igale nõudmisele, millele kogutakse 30 päevaga vähemalt 5000 allkirja.

Maavälise elu olemasolu kohta nõuti Valgelt Majalt aru kahe petitsiooniga, millest ühele oli alla kirjutanud 12 000 inimest.

Petitsioonis kutsuti Valget Maja üles „tunnistama ametlikult maaväliste olendite kokkupuuteid inimrassiga“.

„Sajad sõjaliste ja valitsusagentuuride pealtnägijad on astunud esile tunnistustega, mis kinnitavad maavälise elu olemasolu,“ öldakse petitsioonis. „Arvamusküsitlused näitavad praegu, et üle 50 protsendi ameeriklastest usub, et maaväline elu on olemas ning üle 80 protsendi usub, et valitsus ei räägi selle fenomeni kohta tõtt. Rahval on õigus teada. Rahvas kannatab tõe välja.“

Valge Maja teatel ei ole aga olemas usutavat informatsiooni selle kohta, et mingeid tõendeid varjatakse avalikkuse eest.

Larsoni sõnul töötab rida valitsuse agentuure eesmärgiga teha kindlaks, kas elu saab eksisteerida või eksisteerib väljaspool Maad. Nende hulgas on Marsi teaduse laboratoorium, maavälise intellekti uurimisasutus SETI ja NASA kosmoselaev Kepler.

Kuigi Valge Maja ütleb selgelt, et ei ole usutavaid tõendeid tulnukate kontaktide kohta Maaga, rõhutas Larson, et võimalused maavälise elu olemasoluks on suuremad kui selle mitteeksisteerimiseks, kuid võimalused kontaktideks on väikesed.

„Paljud teadlased ja matemaatikud on jõudnud järeldusele, et võimalused on üsna suured, et universumi triljonite ja triljonite tähtede hulgas on peale meie oma veel planeet, kus on elu,“ kirjutas Larson. „Võimalused, et me saame kontakti kellegagi neist – eriti intelligentsete olenditega – on aga äärmiselt väikesed, võttes arvesse asjassepuutuvaid vahemaid.“