Leht võrdleb juhtkirjas Eesti euromeelseid juhtpoliitikuid Juudas Iskariotiga ja leiab, et erinevalt Juudasest ajab Eesti eliit vastutuse oma alatuste eest rahva kaela.

Kesknädala tegevtoimetaja Urmi Reinde vahendab lehes ka väidetava 100 000 sundüürniku ähvarduse öelda «ei» liitumisele ELiga «kuni nende kallal toime pandud ülekohus, seaduserikkumised ja põhiseaduse eiramine Eesti Vabariigis on lõpetatud».

Kesknädal teeb ELi vastast tööd ka õllesõprade seas, avaldades eraldi loo peakirjaga «Jaa Euroopa Liidule tõestab õlle hinda».

Kui seni üritas Kesknädal kindlal leheküljel avaldada ühe ELi pooldava ja ELi vastase kirjutise, siis nüüd, vahetult enne lõppotsustust on alles jäänud ainult «ei»-tiiva kirjutised.

Keskerakonna juhatus on otsustanud parteijuht Edgar Savisaare toetusel panna erakonna kongressil 9. augustil võistlevale hääletusele kolm platvormi – Euroopa Liiduga ühinemist pooldava, selgelt ühinemise vastu oleva ja kolmandaks lihtsalt hääletama kutsuva otsuseprojekti.

Arvestades Savisaare rolli erakonnas sõltub hääletustulemus otseselt hoiakust või alatoonist, mille võtab erakonna esimees oma poliitilises kõnes.

See, millise hoiaku Keskerakond ELi asjus võtab, selgub eeloleva laupäeva õhtul kella kaheksa-üheksa paiku.