Iraan väidab, et tema tuumaprogramm on mõeldud ainult energia tootmiseks, kuid lääneriigid kahtlustavad, et Iraan arendab omale tuumarelva, vahendab YLE Uutiset.

Olukord Iraani ümber võib järgmisel nädalal taas tuliseks minna. Rahvusvahaline aatomienergiaagentuur IAEA avaldab uue raporti, kus on oodatavalt värskeid tõendeid Iraani tuumarelvaprogrammi kohta.

Suurbritannia relvajõud tõstavad oma sõjalise valmisoleku taset ja valmistuvad andma toetust, kui USA otsustab tegutseda ja abi palub. Osa Suurbritannia valitsuse liikmetest suhtub sellesse siiski reserveeritult.

Guardiani andmetel on relvajõudude sõjalised eksperdid muuhulgas uurinud, kuidas Tomahawk rakettidega varustatud kuningliku mereväe peal- ja allveelaevad oleks tulevaste kuude jooksul parem paigutada, et nad teeniksid kõige paremini võimaliku sõjalise operatsiooni huve.

USA võib paluda ka luba anda lööke Suurbritanniale kuuluvast India ookeani piirkonnast, mida ameeriklased on kasutanud ka varem Lähis-Itta rünnakuid korraldades.