Katastroofimeditsiinikeskusest öeldi BNS-ile, et intsident toimus pärastlõunal pealinna Jugla rajoonis, kus politseinikud üritasid koos arstidega vaimuhaiget 22-aastast Iljad psühhiaatriahaiglasse toimetada.

Algul keeldusid noormees ja tema ema meedikuid-politseinikke korterisse laskmast, pärast veenmist avas Ilja ukse, ent niipea, kui politseinikud korterisse sisenesid, tungis neile mõõgaga kallale, haavates kaht ning visates kolmanda suunas savist lillepoti.

Kiirabist öeldi, et üks politseinikest Roberts Karinš, kes sai torkehaavu, suri hiljem haiglas.

Teine haavatud korrakaitsja viidi Gailezersi haiglasse, tema seisund on arstide sõnul üliraske.

Kolmas politseinik, kes sai savipotiga vastu pead, sõitis haiglasse ise, ent ka tema vigastus nõuab haiglaravi.

Rünnaku käigus haavas üks politseinikest enesekaitseks ka vaimuhaiget meest.

Ilja suhtes algatati kriminaalasi, teda süüdistatakse tapmises raskendavatel asjaoludel, kuna hukkunu oli oma teenistuskohuseid täitev ametiisik. Läti kriminaalkoodeks näeb sellise roima eest karistusena ette 15-20-aastast vanglakaristust.

Peaminister Einars Repše avaldas hukkunu lähedastele kaastunnet ning avaldas lootust, et haavatud politseinikud paranevad peatselt.

Lisaks valitsusjuhile avaldasid kahetsust juhtunu üle ning kaastunnet hukkunud korrakaitsja omastele siseminister Maris Gulbis, Läti politseijuht Janis Zas s=irinskis ning Riia politseiülem Andris Dzenis.

Karinš on teine käesoleval aastal hukkunud Läti politseinik. Vigastada on sel aastal saanud 71 korrakaitsjat.