„Vastupanu jätkub ja võit on lähedal,“ ütles Saif al-Islam oma audiosõnumis BBC Newsi vahendusel.

Vaid mõned minutid enne seda oli tema vend Saadi saanud volitused pidada Liibüa ajutiste võimudega läbirääkimisi sõjategevuse lõpetamiseks. Mässulised on esitanud Gaddafi toetajatele ultimaatumi anda alla enne laupäeva ja teatanud, et pole läbirääkimistest huvitatud.

Mässuliste sõjaliste juhtide teatel piiravad nad Sirte linna, mis on kolonel Gaddafi sünnikoht ja üks väheseid Liibüa piirkondi, mis on veel Gaddafi pooldajate kontrolli all. Saif al-Islam hoiatas aga linna ründamise eest, väites, et seda on valmis kaitsma 20 000 relvastatud meest.

„Me tahame inimestele kinnitada, et me oleme vankumatud ja komandöriga on kõik korras,“ ütles Saif al-Islam ning lisas, et oli kolmapäeva pärastlõunal Tripolis ringi kõndinud.

„Me tuleme varsti Rohelisele väljakule teid tervitama, kui Allah tahab,“ kuulutas Gaddafi poeg.

Pärast mässuliste Tripolisse sisenemist nimetati Roheline väljak ümber Märtrite väljakuks.

„Me peame pidama kurnamissõda päeval ja öösel kuni see maa on reeturite jõukudest puhastatud,“ ütles Saif al-Islam.

Saadi Gaddafi sõnum loeti ette telekanalis Al-Arabiya. Ta teatas, et võttis ühendust rahvusliku üleminekunõukogu juhiga Tripolis, olles enne seda saanud isalt volitused mässulistega läbirääkimisi pidada.

„Kui minu allaandmine lõpetab verevalamise, olen ma valmis end täna õhtul välja andma,“ ütles Saadi Gaddafi.

Rahvusliku üleminekunõukogu juht Tripolis, Abdul Hakim Belhadj kinnitas, et on Saadiga rääkinud. „Ta helistas ja teatas oma kavatsusest mässuliste poole üle tulla,“ ütles Belhadj.