Antud tsitaat on osa Keskerakonna siselistis toimunud meilivahetusest, kus mitu noort keskerakondlast süüdistasid Ratast Keskerakonna esimees Edgar Savisaare vastaste lugude sokutamises ajakirjandusse. Ent Kotka meil Keskerakonna listi algas järgnevalt:

“Lugesin tänasest Postimehest Tuuli Kochi „uudislugu“ selle kohta, nagu sooviks Edgar Savisaar mind nimetada Tallinna abilinnapeaks meditsiini — ja sotsiaalvallas. Tegelikult ei ole Savisaar mulle kordagi midagi sellist pakkunud ega isegi sellest rääkinud. Kõik see on Tuuli Kochi väljamõeldis. Nõnda püütakse näidata, nagu kiusaks Savisaar taga vanemaid inimesi ja püüaks nende asemel edutada ainult noori tüdrukuid. Sellega tahetakse eesseisval kongressil Savisaare tagant ära võtta vanemate inimeste hääli,” kirjutas Kotka.

“Muidugi on see alatu, aga me oleme juba harjunud sellega, et Tuuli Koch ja Kärt Anvelt täidavad Savisaare vastaseid ajakirjanduslikke eriülesandeid. Nad on võimelised välja mõtlema mida iganes ja saavad selle eest head honorari. Nüüd on mõlemad nad viskunud Jüri Ratase valimiskampaaniasse ja nende käest võib oodata veel igasugust jama. Mul on kahju, et Jüri on nad nii kergesti omaks võtnud!” lisas Kotka.

Seejärel Kotka kirjutaski, et saatis Ratasele sõnumi, mille tekst on artikli alguses ära toodud. “Kui Jüri Ratas soovib seda teemat jätkata, siis mina olen selleks valmis. Nii alatult ei ole mind kunagi löönud need, keda ma olen omadeks pidanud,” lõpetas Kotka.

Järgmise matsu andis Keskerakonna noortekogu esimees Jaanus Riibe, kes kritiseeris jälle ajakirjandust ning kahtlustas, et tegemist on katsega juhtida tähelepanu kõrvale presidendivalimistest ja otsida Keskerakonnast konflikte, mida Riibe hinnangul erakonnas pole.

“Kas ajakirjanikule avaldati survet? Kas kusagilt anti korraldus hakata suveperioodil publitseerima Savisaare vastaseid artikleid, eesmärgiga vähendada kongressil vanemate inimeste toetust ja vajadusel hirmutada neid tervele mõistusele vastuvõetamatute ideedega? Paraku, nii see hetkel tundub,” kirjutas Riibe.

Samas suunas jätkas Keskerakonna noortekogu peasekretär Tõnis Mölder. “Viimastel päevadel on ajakirjanduses tekkinud suur arutelu teemal, kumb sobiks siis paremini Keskerakonna esimeheks, kas Edgar Savisaar või Jüri Ratas. Avalikkusele on üritatud jätta mulje, et kohe on Keskerakond lõhenemas ning tegu on suure sisetüliga. Kuna eesmärk on näidata Keskerakonda nõrga ning lõheneva erakonnana, siis ei lööda risti ette enam mitte millegi ees. Edgar Savisaare positsiooni nõrgestamiseks imetakse pastakast välja imelugusid, et nende abil kukutada erakonna esimees kongressil troonilt ning aidata tema asemele Jüri Ratas,” kirjutas Mölder.

“Eks iga keskerakondlane võib siit teha omad järeldused, kas tegu on pelgalt ajakirjanike huviga mustata Edgar Savisaart ja Keskerakonda või on tõesti tema vastaskandidaat Jüri Ratas asunud võitlusse ebaausate ning valelike võtetega,” lõpetas Mölder.

Ratase kaitseks astus aga välja Keskerakonna riigikogu liige Rainer Vakra. “Sellist kirjutist on lihtsalt kurb ja häbi lugeda. Taaskord juba nii tuttav meie erakonnale omane halvustav ja pahatahtlik stiil. Ikka ja alati on keegi teine süüdi, rumal ja paha. Siinkohal on eriti paslik meenutada, miks Jüri Ratas kandideerib esimeheks. Selleks, et selline jama ometi kord lõppeks,” kirjutas Vakra.

Seejärel luges Vakra ette kaks Ratase valimisprogrammi punkti, millest esimene puudutas Keskerakonnale omase halvustava suhtumise muutmist ja teine ajakirjandusega suhtlemisel uue lähenemise omaksvõtmist.

Mainida tasub, et kõik kolm kriitikut on Tallinna linnavalitsuse palgal, Vakra pole.