Olen Siim Kallasega nõus, et erameditsiin ei pääse riigimeditsiini kõrval löögile. Meil ei olegi kuigipalju võimalusi tasulist arstiabi saada, ning ega nad sinna ei lähe ka. Meie inimesed pole harjunud arstiabi eest maksma, arvatakse ikka, et tasuta meditsiinist saab sama tasemega arstiabi. Tegelikult see nii ongi, vahe on ainult selles, et riiklikus polikliinikus on arstidel-õdedel palju vähem aega.

Vanematel inimestel ja suurtel peredel pole ka raha arsti juures käimise eest maksta.

Ma ei arva, et raviteenuste hinnad praegu väga kõrged oleksid. On uuringuid, mis maksavad hinnakirja järgi palju rohkem kui nende omahind, ja on ka vastupidi - osa uuringuid on väga odavad.

Siim Kallas imestab, et arstid endale reklaami ei tee. Meil pole vaja ennast reklaamida, sest patsiente on meil piisavalt. Kui me Pirita perearstikeskuse moodustasime, siis tegime küll natuke reklaami, õigemini on see küll olnud lihtsalt informeerimine meie vastuvõtuaegadest ja sellest, milliseid teenuseid me pakume. Reklaamibuklett jms on meil kavas küll - siis, kui hakkame asukohta vahetama.

Perearstid on küll füüsilisest isikust ettevõtjad, kuid nad on riiklikult finantseeritud. Palju patsiente tähendaks küll nagu palju nn pearaha, aga kui on palju haigeid patsiente, siis kulub see raha uuringutele-protseduuridele. Nii et perearsti huvides on oma patsiendid võimalikult terved hoida.