„Eestis valitseb Euroopa Liidu sügavaim palgalõhe, mis on viimasel kümnendil isegi süvenenud. Meie naiste keskmine kuupalk oli kaks aastat tagasi 200 euro võrra väiksem kui meestel. Eesti naised teenivad meestest keskmiselt 31,4 protsenti vähem,” märkis Marianne Mikko. „Nii suur palgalõhe on häbiväärne. Sageli on alamakstud just meditsiini-, kultuuri- ja haridusasutustes töötavad haritud naised.”

Mikko sõnul on sotsiaaldemokraadid veendunud, et valitsusel tuleb suurte palgaerinevuste vähendamiseks töötada välja konkreetne tegevuskava. Antud dokument peab sisaldama riikliku järelevalve meetmeid ja panema paika ka seadusandluse analüüsi, teavitustegevust ning kollektiivläbirääkimiste arendamist puudutavad tegevused.

„Palgalõhe teadvustamise osas on ühiskonnas hakanud jää sulama. Mul on sotsiaaldemokraadina hea meel, et vähemalt sotsiaalministeerium näib probleemi tõsiselt suhtuvat,” märkis Mikko. Sotsiaalministeerium on osalenud palgauuringute koostamisel ja pannud oma õla alla ka sel reedel Tallinnas toimuvale rahvusvahelisele konverentsile „Räägime palgast!”