"Ükski Lasnamäe laps ei pea minema kooli Õismäele, Nõmme laps Põhja-Tallinna ega Mustamäe laps Lasnamäele, kui tema vanem nii ei soovi," kirjutas Pajula meediale saadetud kirjas.

"1. maiks kinnitasid õppekoha soovitud koolis juba ligi 3000 lapse vanemad, seega on 80 protsenti ehk kolm neljandikku lastest saanud koha soovitud koolis. 2. mail alustas tööd Tallinna haridusameti elukohajärgse kooli määramise komisjon, kes määrab kohad ka neile lastele, kelle vanemad ei ole taotlust esitanud või kes ei ole soovitud koolis kohta saanud," selgitas pealinna haridusjuht.

"Kooli määramisel arvestatakse esmajärjekorras elukohalähedust ja õdede-vendade õppimist samas koolis. Lahendused leitakse nii Pirital, Nõmmel kui ka mujal," lisas ta.

Komisjon ei esita oma töö käigus vahearuandeid, vaid teeb seda töö lõppedes, mil on plaanis muuhulgas anda ka pressikonverents. "Kindel aga on, et eesmärgid saavad täidetud ning sealjuures arvestatakse maksimaalselt vanemate soove ning lähtutakse seadusest. Kõigil vanematel on vastused käes hiljemalt 10. juunil, kuid haridusamet töötab selle nimel, et see saaks toimuda kiiremini. Peale 22. juunit on võimalik vahetada kooli, kui määratud kool ei sobi."

"Vaatamata sellele, et haridusamet on seda kõike jätkuvalt ja järjepidevalt kinnitanud ning vastavalt sellele ka tegutsenud, ei soovita näha ega rääkida tulemustest, vaid alustatakse rünnakut eesseisva vastu ning juba ette antakse kõigele toimuvale hävitav hinnang. Kõige selle juurde käib lapsevanemate hirmutamine stiilis „Nõmme lapsed peavad hakkama Lasnamäel koolis käima“ ja „teid pannakse olematutesse kehvadesse koolidesse“. Miks, milleks ja kelle huvides see toimub, pole teada, kuid see tegevus tundub olevat süstemaatiline," kurtis Pajula.

"Palun lõpetada spekulatsioonid teemadel, mis külvavad lapsevanemates põhjendamatut paanikat ja tekitavad segadust. 1. septembril saavad kõik Tallinna lapsed, kelle vanemad seda soovivad, asuda õppima kodulähedases koolis," sõnas Pajula lõpetuseks.