"Sündmused ja teated on päris värsked, aga esmase reaktsioonina võib kindlasti öelda, et kuna Osama bin Laden on viimasel kümnendil või isegi pikema perioodi jooksul olnud rahvusvahelises terrorismis sümboli tähtsusega isik, siis tema kõrvaldamine on kindlasti väga selge ja tugev löök ka rahvusvahelisele terrorismile," rääkis Paet intervjuus ETV hommikuprogrammile "Terevisioon", vahendavad ERR Uudised.

"Julgeoleku seisukohalt on see samm kindlasti oluline ja võiks iseenesest aidata kaasa rahvusvahelise julgeoleku paranemisele, seda just eduka terrorismivastase võitluse kaudu, sest tegemist on olnud sümboliks kujunenud tegelasega," lisas minister.

Paeti sõnul ei plaani välisministeerium esialgu reisihoiatusi laiendada. "Nendes riikides, kus juba seni on probleemid ja kus riskid välismaalastele on juba senini, nende osas on meil hoiatused juba antud," sõnas Paet ja lisas, et edasised võimalikud hoiatuste rangemaks tegemised sõltuvad reaalsetest arengutest.

Paet: see oli oluline eesmärk 2001. aasta septembrist alates

Välisminister Urmas Paeti sõnul on Osama bin Ladeni tabamine olnud rahvusvahelise terrorismivastase võitluse oluline eesmärk alates 2001. aasta 11. septembril New Yorgis aset leidnud terrorirünnakust, teatas hiljem välisministeerium ametlikus pressiteates.

„Bin Ladeni tabamine on oluline samm terrorismivastases võitluses. Ükski kuritegu ei saa jääda karistuseta ning bin Ladeni tabamine nõrgestab pikemas perspektiivis rahvusvahelist terrorismivõrgustikku,“ lisas Paet. „Jätkuv võitlus terrorismiga on oluline rahvusvahelise julgeolekukeskkonna kindlustaja.“