Seoses poliitiliste protestide verise mahasurumisega Süürias oli suursaadik Sami Khiyami viibimine kuninglikus pulmas sattunud kriitikatule alla, vahendab BBC.

Suurbritannia välisministeerium teatas nüüd, et Süüria suursaadiku saabumine peole oleks "vastuvõetamatu" ning Buckinghami palee jagas seda seisukohta.

Suursaadik Khiyami omakorda nimetas otsust "natuke piinlikuks".

Välisministeerium oli sel nädalal kutsunud suursaadiku välja, et kutsuda Süüria valitsust üles vägivalda, milles on väidetavalt hukkunud juba ligi 400 inimest, lõpetama ning andma kodanikele suuremaid poliitilisi õigusi.

Seoses tekkinud skandaaliga, selgitas Briti välisministeerium ka seda, et prints Williami ja Kate Middletoni pulma on kutsutud nende riikide esindajad, millega Ühendkuningriigil on "normaalsed suhted".

"Kutse ei tähenda samas mõne valitsuse poliitika täielikku heaks kiitmist - ainult seda, et meil on selle riigiga normaalsed suhted," täpsustas välisministeeriumi pressiesindaja. "Seoses käesoleval nädalal aset leidnud Süüria julgeolekujõudude rünnakutega tsiviilelanike vastu, mille me oleme ka hukka mõistnud, otsustas välisministeerium, et Süüria suursaadiku viibimine kuninglikus pulmas oleks vastuvõetamatu ning seega ei peaks ta seal ka viibima."