Tunnistajate kinnitusel tulistati linna tankidest, suurtükkidest ja miinipildujatest, kaugelt oli kuulda ka võimsamaid plahvatusi, mis olid tõenäoliselt liitlasvägede õhulöögid, vahendas BNS.

"Lahingud käisid täna kolmel rindel - idaosa sadamas, linna lääneosas ja keskosas peatänava ümbruses," ütles pealtnägija.

Prantsuse välisminister Alain Juppé ütles kolmapäeval, et kavatseb NATO peasekretäriga arutada olukorda Liibüa mässuliste käes olevas Misrata linnas, mida Muammar Gaddafi väed on nädalaid pommitanud. Valitsusvägede suurtükid on riigi lääneosas asuvat Misratat tulistanud alates veebruari lõpust. Mässuliste väekomandör Abdelfatah Yunis heitis lääneriikidele ette tegevusetust.

NATO "laseb Misrata inimestel päevast päeva surra," ütles Yunis. "Kui NATO veel ühe nädala ootab, ei jää Misratast enam midagi järele."

Arstid ütlesid eelmisel nädalal, et alates ülestõusu algusest 17. veebruaril on Liibüa suuruselt kolmandas linnas saanud surma 200 inimest, kuid see arv on vahepeal ilmselt suurenenud.

Pärast Liibüa mässajate kriitikat NATO väidetava suutmatuse kohta Misrata linna kaitsta, teatas Suurbritannia kolmapäeval, et suunab Liibüa lennukeelutsooni jõustanud neli Typhoon-tüüpi hävitajat rünnakuid korraldama. Sammu eesmärk on "NATO rünnakuvõimekuse tugevdamine", lisas ministeerium.

Hävitajad tegelesid varem lennukeelutsooni turvamisega, Liibüa liidri Muammar Gaddafi vägedele korraldasid rünnakuid Tornado-tüüpi sõjalennukid.