“Tokyo Electric Power teatas meile täna veel ühest plahvatuses Fukushima tuumaelektrijaama teises reaktoris,” ütles valitsuse esindaja Yukio Edano ajakirjanikele, vahendab BNS.

TEPCO esindaja sõnul on enamik töötajad ohupiirkonnast evakueeritud, kuid vähemalt 50 on endiselt jaamas. Tokyo ja Fukushima tuumaelektrijaama vahele jäävas Ibaraki maakonnas tõusis pärast plahvatust veidi radiatsiooni tase.

TEPCO hoiatas juba päev varem, et ei saa välistada kütusevarda sulamist veel ühes jaama reaktoris, kus jahutusvee tase järsult langeb. Tuumajaama teises reaktoris langes veetase ning reaktori jahutuseks suunati sinna merevesi.

Samasugune jahutussüsteemi rike eelnes ka esimese ja kolmanda reaktori plahvatustele. Üks reaktorihooneist plahvatas laupäeval, teine esmaspäeval.

Teisipäeva hommikul puhkes põleng Fukushima tuumaeletrijaama neljandas reaktorihoones, kuid see on nüüdseks kustutatud.

Põlengu puhkemise järel hoiatas peaminister Naoto Kan, et radiatsioonitase on piirkonnas märgatavalt kasvanud. Valitsuse esindaja oli enne seda öelnud, et radiatsioonitase tuumaelektrijaamas on kerkinud tasemele, mis ohustab tervist.

Jaapani teadlased kogunevad teisipäeval pealinnas, et arutada radiatsioonitaseme üle Fukushima tuumaelektrijaama ümbruses, kust tuuled puhuvad Tokyo suunas.