21-aastane kosovolane Arid Uka tulistas kolmapäeval USA sõjaväelasi, sest tahtis kätte maksta USA sissetungi eest Afganistani, teatas Saksamaa liiduprokurör Rainer Griesbaum The Locali vahendusel.

Kahtlusalune ütles, et päev enne rünnakut vaatas ta internetist videot, milles väidetavalt näidati USA julmusi Afganistanis. Griesbaumi sõnul olevat USA sõdurid videos tunginud moslemite koju ja vägistanud peretütre.

Griesbaumi sõnul ei ole olemas mingeid tõendeid selle kohta, et Ukal oleks sidemeid rahvusvaheliste terrorirühmitustega nagu al-Qaida.

Ukal oli kaasas 10 magasini, millest igaühes oli 14 kuuli, ning kaks nuga. Esimese lennuväelase tappis ta selja tagant lasuga pähe, olles enne seda temalt sigaretti küsinud ja uurinud, kas ameeriklased sõidavad Afganistani.

Seejärel sisenes Uka bussi, hüüdis „Allahu Akbar” („Allah on suur”) ja tappis lasuga pähe bussijuhi. Uka tulistas veel kaht ameeriklast ja surus siis relva ühele neist vastu pead ja vajutas kaks korda päästikule, kuid relvas tekkis tõrge.

Uka põgenes lennujaama hoonesse, kuid ameeriklased järgnesid talle ja võtsid ta Saksa politsei abil kinni.

Tegemist oli esimese islamistliku rünnakuga Saksamaa pinnal. Lisaks tapetutele võitleb üks ameeriklane haiglas oma elu eest ja teinegi on intensiivraviosakonnas.

Hukkusid 25-aastane vanemlennuväelane Nicholas Alden Williamstonist, Lõuna-Carolinast ja 21-aastane esimese klassi lennuväelane Zachary Cuddeback Standardsville’ist Virginiast.