"TNS Emori andmetel on roheliste reiting muutunud viimaste kuude jooksul 4-5 protsendi vahel, seega nad on väga lähedal valimiskünnise ületamisele. Ja võib oletada, et kui mõõta roheliste toetust koos konkreetsete isikutega, kes kandideerivad riigikokku, siis see toetusprotsent ületab viis protsenti. Tuntud ja sõltumatute kandidaatide lisandumine muudab roheliste nimekirja valijate jaoks mõnevõrra atraktiivsemaks ja võib garanteerida valimiskünnise ületamise," ütles Voog BNS-ile.

TNS Emori uuringu järgi toetas rohelisi novembris kolm, detsembris viis ja jaanuaris neli protsenti valijatest.

Nii Faktum-Ariko kui ka Turu-uuringute AS-i küsitlused näitasid jaanuaris üksikkandidaatidele valijate seas kaheksaprotsendilist toetust, kuid Voogi hinnangul hääletavad paljud end üksikandidaadi toetajaks nimeavad inimesed valimistel tõenäoliselt siiski mõne erakonna kandidaadi poolt.

"Üksikkandidaadid võivad abstraktselt küsituna omada suurt toetusprotsenti, kuna paljud valijad tahaksid end poliitiliselt määratleda vaid konkreetse isiku kaudu - nende valijate jaoks omavad erakonnad negatiivset tähendust. Reaalses valimisituatsioonis, kui üksikkandidaadid igas valimisringkonnas on esindatud nii nagu nad hetkel on, siis suure tõenäosusega valib suur osa eelnevalt end üksikkandidaadi eelistajaks määratlenutest sobivaima konkreetse isiku erakondade nimekirjas, kuna seal võimalikke sobivaid isikuid oluliselt enam kui üksikkandidaatide lühikeses ja suures osas suhteliselt tundmatute nimedega loetelus," nentis Voog.