Kümnepäevasel suvekoolitusel osalejad saavad nii teoreetilist kui praktilist õpet, teatas ETAle suvekooli projektijuhi assistent Pavel Kurakin Narva Kolledžist.

Hommikupoolikul on keeletunnid, õhtupoolikul töötatakse väiksemates rühmades, vaadatakse filme, tehakse ekskursioone. Koolitusel osaleb seitse inimest üle Eesti ning ülekaalus on pedagoogid. “Alustasime esimesel korral nimelt tagasihoidlikult, et saadud kogemuste najal jätkata järgmisel aastal juba suuremate gruppidega,” ütles Narva kolledži direktor Katri Raik.

Muuhulgas on kolledžil järgmisel aastal kavas rahvusvahelise vene keele suvekooli korraldamine. “Vene keele suvekooli korraldamine oli lausa vältimatu samm — meie poole on sellise sooviga kogu Eestist väga palju pöördutud. See näitab, et pärast vahepealset huvi langust on venekeele oskus taas hinda minemas,” selgitas Raik.

Tema sõnul on suvekooli toimumine Narvas igati loogiline, sest just Narva pakub kõige paremat vene keele keskkonda Eestis.

Haridusministeeriumi keeletalituse andmetel on vene keel Eesti koolides inglise keele järel teine võõrkeel. Inglise keelt õpivad koolis 74 protsenti õpilastest, vene keelt 31, saksa keelt 22 ja prantsuse keelt kaks protsenti koolilastest.

Vene keele õppimise suurim madalseis oli üheksakümnendate aastate keskpaigas, alates kümnendi lõpust on vene keele huviliste arv iga aastaga järjepidevalt kasvanud.