Ühtlasi mõistis ta teravalt hukka ka üleüldise meediatöötajate vastu suunatud vägivalla, mis rahvarahutuse ajal võttis vahepeal juba seninägematud mõõtmed, vahendab BNS.

"Ma tahan vabandada iga ajakirjaniku, kas siis kohaliku või välismeedia töötaja ees, kes on vägivalla ohvriks langenud. Ma kinnitan, et meie valitsusel on nulltolerants igasuguse välismaalaste vastu suunatud vägivalla suhtes, eriti veel ajakirjanike, keda me vajame enda poolele, et nad kajastaksid käesolevat olukorda ja edastaksid Egiptuse arengutest maailmale tõese pildi," ütles minister.

Radwan möönis, et suurem osa meeleavaldajate esitatud nõudmisi on õiglased ja asjakohased.

"Nad räägivad töökohtadest. Nad räägivad korruptsioonist. Nad räägivad vabadusest," ütles minister.

Egiptuse rahvarahutustes sel nädalal haavata saanud kohalikku päritolu ajakirjanik suri haiglas, teatas reedel kohalik meedia. Riiklikus päevalehes Al-Ahramis ajakirjanikuna töötanud Ahmed Mohammed Mahmoudi tulistati president Hosni Mubaraki toetajate ja vastaste vahel puhkenud verise kähmluse ajal. Mahmoudi naise sõnul tulistati tema abikaasat pähe, kui ta parajasti kaameraga tänaval möllavat märulit filmis.

Egiptuse meeleavaldustel on rünnatud mitmeid meediatöötajaid, eriti valati vahepeal viha välja välisajakirjanike peale, kuid teadaolevalt on siiski tegu esimese sellelaadse surmajuhtumiga.

Rünnakutest oma töötajate vastu on teatanud muuhulgas telekanalid CNN, Al-Jazeera, BBC, Al-Arabiya ja ABC News. Ohvrite hulgas on teiste seas sellised kuulsused nagu telekanali CNN Anderson Cooper, BBC Herome Boehm ja ABC Newsi Lara Setrakian.

USA välisministeerium taunis teravalt välisajakirjanike "sihiliku hirmutamise kampaaniat" Egiptuses. New Yorgi ajakirjanike kaitsekomitee ütles, et ajakirjanikevastane vägivald on osa sihilikest rünnakutest ja kutsus Egiptuse armeed reportereid kaitsma.