Robinsoni sõnul õigustavad inimõiguste rikkumises süüdistatavad maad oma tegusid USA-s ja Euroopas pärast 11. septembri terrorirünnakuid kehtestatud piirangute ja terrorivastaste sammudega.

“Meie arvates on olukord väga tõsine, on tekkinud kodanikuvabaduste õõnestamine terrorismiga võitlemise ettekäändel,” ütles Robinson Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioonis (OSCE).

Ta ei nimetanud ühtki riiki ega piirkonda, kuid osutas, et probleemid on tekkinud esmajoones “tugeva demokraatiatraditsioonita riikides”.

“Aga kui me nende juures selle küsimuse tõstatame, ütlevad nad, et miks te süüdistate meid nende normide rikkumises, kui neid norme ei täideta Ameerika Ühendriikides ja mitmetes Euroopa riikides,” sõnas Robinson.

“Vaadake Ühendriike, ütlevad nad, kus peetakse paljusid inimesi immigratsiooniseaduste alusel advokaadita kinni… Vaadake, mis toimub Euroopa riikides, kus asüülitaotlejaid ja immigrante koheldakse karmilt.”

Robinson ütles, et inimõiguskomisjon koostab raportit 11. septembri järgsetest julgeolekuga seotud inimõigusrikkumistest ja esitab selle ÜRO Julgeolekunõukogule.