Paljudele Peetri küla elanikele ja ka Tartu maanteel liikujatele valmistab peavalu Raudkivi tee ja Tartu maantee ristmik, sest pealinna poole vasakpöörde sooritamiseks põleb foorituli väga lühikest aega ning foor peatab sujuva liikluse Tallinna-Tartu maanteel, mis teatavasti on umbes 17 000 autoga ööpäevas üks suurima liikluskoormusega teid üldse, kirjutab Eesti Päevaleht.

„Foor laseb vasakule pöörata ainult kuus sekundit, mille jooksul jõuab sealt praeguste ilmadega läbi kolm-neli autot, lisaks on seal libe, kerge tõusukoht ja asfalti katab lumepuder,” kirjeldas Peetri külavanem Mairiika Kirsimägi.

Samal ajal tõdes ta, et pikemat rohelist foorituld sel ristmikul kuidagi lubada ei saa, sest Tallinna-Tartu maantee liikluse sujuvust häirib see ristmik juba praegu liiga palju.

Rae vallavalitsuse teehoiuspetsialisti Ain Puna sõnul on ka talle nimetatud liiklussõlme üle kurdetud, kuid tema arvates on probleem kaugemal kui vaid üks ristmik — Ülemiste liiklussõlm ei suuda lihtsalt vastu võtta Tartu maantee liikluskoormust.

Rae vald tema kinnitusel olukorra lahendamiseks midagi teha ei saa, kõnealune ristmik asub Tallinna linna haldusterritooriumil. „Tallinn ja maantee-amet on algatanud projektid, mille realiseerumine peaks leevendust tooma,” lisas ta, pidades silmas Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimist ja Tartu mnt laienduse ehitamist.