Riisalo rääkis Vikerraadio saatele "Uudis+", et tavapäraselt on piirkondades tööl arendusjuhid, kuid IRL-il selliseid inimesi alates 2010. aasta teisest poolest enam palgal ei ole. Need inimesed, kes teevad palgatööd, on lisaks vabatahtlikena abiks valimiskampaania korraldamisel.

„Oleme proovinud selles kampaanias rohkem tööd teha vabatahtlikkuse alusel,“ rääkis ta ja lisas, et terve hulk inimesi on selleks ennast üles andnud.

„Ennem olid need inimesed erakonna palgal,“ tõdes ta. „Tõesti 2010. teisel poolaastal vaatasime tõsiselt otsa hetkeolukorrale ja jõudsime järeldusele, et kulusid tuleb kärpida.“ Erakonna palgal olnud 14 piirkondlikku koordinaatorit pidid sellest tööst loobuma.

Neli erakonna liiget töötab nõunikuna

Riisalo sõnul on nendest neli nüüd töö leidnud kas maavalitsuses või ministeeriumis. „Nad võeti sinna tööle lähtudes nende isikuomadustest ja sellest, mis tööd nad oskavad teha, mitte sellepärast, et nad on erakonna liikmed,“ sõnas Riisalo. „Neil on oma töölepingud ja oma ülesanded, mina pole nende töödega kursis.“

Riisalo sõnul pole IRL siin mingi erand, poliitilised nõunikud on olnud kõigil ministritel ja ministri nõunikud on reeglina erakonna liikmed. „Täpselt sama moodi on see toimunud ka kõigi teiste erakondade ja ministrite puhul,“ sõnas ta.

Riisalo täpsustas, et teatavas mõttes teevad kõik erakonnad kampaaniat riigi rahadega, sest kehtiva korra järgi saavad erakonnad riigilt rahalist toetust.

IRL valimisprogrammis on kirjas, et erakond on vastu riigiaparaadi kasvule.