Aftenposten jagab saladokumente kolme suure meediaväljaandega Taanis, Saksamaal ja Rootsis, teatas Rootsi päevalehe Svenska Dagbladet tegevdirektor Martin Jönsson pühapäeval. Ülejäänud väljaanded on Die Welt Saksamaalt ja Politiken Taanist, vahendab The Local.

WikiLeaksi dokumentide sisu osutus nii mahukaks, et logistilisest seisukohast on kergem meeskonnatööd teha, teatas Jönsson. Nii Svenska Dagbladet kui Aftenposten kuuluvad Norra Schibstedi meediagruppi.

Üha suurenev hulk meediaväljaandeid, kelle kätte dokumendid on sattunud, õõnestab WikiLeaksi asutaja Julian Assange’i strateegiat, mille kohaselt kontrollitakse hoolikalt, kuidas ja kus dokumente avaldatakse.

Esialgu pöördus WikiLeaks viie suure ajalehe poole, milleks olid New York Times, Le Monde Prantsusmaalt, El País Hispaaniast, The Guardian Suurbritanniast ja Der Spiegel Saksamaalt.

Pärast dokumentide oma käsutusse saamist detsembri lõpus on Aftenposten neid järk-järgult avaldanud, seejuures mitte kinni pidades Assange’i poolt paika pandud aeglasest avaldamise tempost. Svenska Dagbladet on siiani avaldanud kaheksa salajastel andmetel põhinevat artiklit.