Praegu fraktsiooni mittekuuluv poliitik Kundla ütles Delfile, et ettepanekuid on talle tehtud ja mõtlemisainet on, kuid enda ja perekonna soovil ta siiski ei kavatse märtsivalimistel kandideerida.

“Aastaid on piisavalt, isiklik motiiv ka puudub ja las riigi asju ajavad nooremad,” rääkis 73-aastane Kundla. “Küll minu asemel tulevad teised mehed, kes riigi asja ajavad. Arvan, et keegi ei kannata sellest.”

Kundla leiab, et küllalt veenev põhjendus mittekandideerimiseks on tema vanus. “Efektiivsemalt töötavad ikka nooremad inimesed,” lausus ta. “Ka noorematele inimestele on vaja võimalust anda.”

Tervis on veteranpoliitikul enda sõnul siiamaani hästi vastu pidanud. Selle tõestuseks märkis Kundla, et tema oli üks nendest vähestest poliitikutest, kes eelmisel aastal riigikogu töölt ühtegi päeva ei puudunud.

Väikese võimaluse oma kandidatuuri ülesseadmiseks Kundla siiski jättis. “Otsustamiseks on veel aega mõni päev — 95 protsenti on kindel, et ma ei kandideeri, aga “ära iial ütle iial”,” sõnas ta.

Riigikogu kandidaatide registreerimiseks esitamine algas 1. detsembril ja lõpeb 20. jaanuaril. Valimised toimuvad 6. märtsil.