Artiklit on muudetud märtsis 2023 vastavalt Delfile laekunud avaldusele ja Delfi reeglistikule, sealhulgas asendatud artikli peategelase täisnimi initsiaalidega.

Postimehe veergudel lõhkes eile end usinaks jumalasulaseks nimetava O.L.-i (31) koostatud süüdistuspomm, mille larakad pritsisid Eesti Karismaatilise Episkopaalkiriku peavikaari, õppejõu, kooliõpetaja ja abielus kolme lapse isa H.R.-i (59) silmini täis, kirjutab Õhtuleht.

Inetu lõpuga segane lugu sai alguse juunis, kui oma ema hauale läinud peavikaar olevat kutsunud poole noorema katoliiklasest daami endaga kaasa. “Ta küsis minu käest kalmistul, kas ma olen kunagi elus saanud orgasmi, ta pööras mu näo jõuga enda poole ja rääkis, kui ilus ma olen,” rääkis O.L., kelle sõnul üks asi olevat viinud aga teiseni ning ühel päeval helistanud peavikaar naisele ja kutsunud ta autoga sõitma. Väike lõbureis lõppenud metsa vahel, kus peavikaar olevat palunud end silitada ning lükanud keele naisele sügavale kurku.

O.L. nendib, et ei pöördunud sellepärast varem politsei poole, et kirikuisa olevat ähvardanud end ära tappa ja samuti polevat olnud vettpidavaid tõendeid mehe süüdistamiseks. Enda väitel sügavalt usklik O.L. ütleb, et teda pani juhtunut avalikustama ka see, et ringkaitses kirik ei võtnud asja suhtes midagi ette.

Vaatamata sellele, kas kriminaalasi üldse algatatakse, on šoki äärel H.R.-i tulevikul kriips peal — milliseks kujuneb tema õpetajasaatus Tallinna Rocca al Mare koolis, selguvat direktor Kaido Kreintaali sõnul täna.