"Me panime juba ammu tähele ajakirjandusse imbunud kuuldusi seda laadi plaanide olemasolust. Esimene selleteemaline kirjutis ilmus ühes Poola ajalehes. Nüüd saime WikiLeaksi vahendusel lekke, mis kinnitab sääraste plaanide olemasolu ning nende koostamist juba 2010. aasta algul," vahendas BNS Rogozini sõnu Interfaxile.

Tema sõnul on nüüd internetis olemas teave selle kohta, "kes seisis nende plaanide koostamise taga ja mida ta silmas pidas, tekkinud on üsna selge pilt ning loomulikult see tekitab meis küsimusi".

Rogozini sõnul ei saa Vene poolt rahuldada "NATO ametliku esindaja selgitus, nagu olevat alliansi liikmesriikide kaitsmise plaanid tavaline asi, sest üles kerkib küsimus: kelle eest Baltimaid kaitstakse"?

"Sellistes olukordades peab ju tingimata olema kaugeltki mitte tinglik vaenlane, sest jutt ei käi ju mitte tinglikust, vaid igati reaalsest plaanist. Kui öeldaks, et Baltimaid või Poolat võiks rünnata neutraalne Rootsi või Soome, siis ei saaks ju seda tõsiselt võtta. Nagu ka juttu jääkarudest. On täiesti ilmne, et plaanides pidi figureerima Venemaa Föderatsioon. Me saime WikiLeaksist kinnituse, et jutt käis tõepoolest just Venemaa Föderatsioonist. Seega saab selgeks, et NATO kavatseb Baltikumi kaitsta ei kellegi teise kui oma strateegilise partneri eest, kui uskuda 20. novembril Lissaboni tippkohtumisel tehtud avalduste tõsidusse," ütles Venemaa esindaja.

Rogozin teatas, et kavatseb kolmapäeval küsida Vene-NATO nõukogu istungil oma kolleegidelt NATO-st kinnitust säärase plaani olemasolu kohta.

"Ja teiseks tahan ma küsida, kas NATO kavatseb selle plaani ümber vaadata seoses nende dokumentidega, mis võeti hiljuti vastu Vene-NATO nõukogu tippkohtumisel Lissabonis, kus allianss väitis, et temast ei lähtu Venemaale mingit ohtu ning ta püüdleb meie riigiga strateegilise partnerluse poole," rõhutas Rogozin.

"Kui see on nii, siis me nõuame, et Lissaboni tippkohtumise järeldused viiksid nende plaanide muutmisele, kus Venemaa on kujutatud potentsiaalse agressorina," lisas Rogozin.