Meeskonna esimeseks ülesandeks oli kaitsta Adeni lahes Somaalia lipu all sõitvat laeva Fadhil Rabi teel Berbera sadamast Bosaasosse, kuhu laev viis humanitaarabi.

Laevakaitsemeeskonna tegevuse juriidiliseks aluseks Fadhil Rabi pardal on Somaalia välisministri Mohamed Abdulla Omaari poolt allkirjastatud deklaratsioon, mis valmis tihedas koostöös Eesti välisministeeriumi Aafrika, Lähis-Ida ja Lõuna-Ameerika bürooga.

Laevakaitsemeeskond asus Eestist teele 13. novembril ning alates 21. novembrist tegutseb koos Saksa mereväega ja paikneb Saksa fregati Hamburg pardal.

10-liikmelise meeskonna ülesandeks on Adeni lahes ja Somaalia ranniku lähistel liikuvate aluste, eeskätt Maailma Toiduprogrammi raames humanitaarabi vedavate laevade kaitsmine piraatide eest.

Meeskond läbis enne operatsioonile minekut laevakaitsemeeskonna kursuse, mille käigus õpiti väikeüksuste ja sõjaväepolitsei taktikat, pardumist helikopterilt ja aluselt, käsivõitlust ning värskendati relvaõpet.

Euroopa Liidu operatsioonidest on Eesti varem osalenud operatsioonil Althea Bosnia-Hertsegoviinas. Laevakaitsemeeskond saabub Eestisse tagasi aprillis.