"Tallinna koalitsiooninõukogu tänase koosoleku päevakorras oli sotsiaaldemokraatide ettepanekul Uus tänav 19 asuva nn Okasroosikese maja tulevik," kirjutab Jaak Juske oma blogis. Hetkel veel kehtiva otsuse kohaselt peaks Vanalinna hariduskolleegium sealt oma huvihariduse osa 19. detsembriks välja kolima.

"Koalitsiooninõukogu otsustas konsensuslikult, et Vanalinna hariduskolleegiumi Okasroosikese majast välja ei tõsteta. Linna haridusamet peab kooliga läbirääkimisi edaspidiste ruumilahenduste osas. Ka protokolliti pahatahtlike kuulujuttude lõpetamiseks otsus, et linn ei kavatse Okasroosikese maja müüki," märgib Juske.

Vanalinna hariduskollegiumi direktor Kersti Nigeseni ütles Delfile, et nad
on Tallinna linnale ja koalitsioonipartneritele väga tänulikud sellise otsuse eest. "Loodame, et tulevikus on meie koolil võimalik kenasti ära mahutada kogu meie ligi 1000-pealine õpilaspere, eriti aga ligi 100 erivajadustega last," sõnas Nigesen.

Tallinna linnavalitsus saatis septembri alguses Vanalinna hariduskolleegiumile kirja, kus teatas Uuel ja Vene tänaval asuva maja ruumide kasutuslepingu ülesütlemisest.

Lepingu ülesütlemisel on kolmekuuline tähtaeg, mis tähendas, et 19. detsembriks pidid ruumid olema vabastatud. Vastasel korral lubab linnavalitsus kohtusse pöörduda.