Saali kogunenud saadikutele esinesid laululapsed ning seejärel nimetati aasta rahvaliitlaseks erakonna aseesimees, haridus-, teadus- ja kultuuripoliitika toimkonna juhti ning Jõgeva maakonnaühenduse esimees Riina Kull.

“Me oleme õnnelikud, et Rahvaliit on olemas, aga kuidas edasi?” küsis Kull murelikul toonil oma tänukõnes.

Torma vallavanemana usub Riina Kull, et ühe või teise paiga elujõudu peegeldab eriti hästi see, kuidas suhtuvad kodukohta noored — kas nad peavad sellest lugu ja tahavad tuleviku kodupaigaga siduda. Ja et nad seda tahaksid, see on Riina Kulli arvates suuresti meie riigi valitsejate teha.

„Olles Eesti poliitikas rahvuslik-konservatiivsete väärtuste kandja, on meie kohus seista ühiskonna kui terviku arengu eest, mis tähendab tööpuuduse leevendamist tööturu ümberkorraldamise kaudu, investeerimist haridusse, ettevõtluse ja rahvuskultuuri toetamist, maaelu väärtustamist,“ ütles Riina Kull. „Eesti on väike riik, kus iga inimene väärib tähelepanu ja toetust. Rahvas ei saa olla mingite kaugete ja suurte eesmärkide saavutamise vahendiks,“ lisas ta.

Aasta rahvaliitlase tiitli omistamist peab Riina Kull tunnustuseks kõigile rahvaliitlastele, kes erakonna missiooni nimel tegutsevad oma kodukohas.

Saalis istub silma järgi hinnates umbes 400 peamiselt hallipäist inimest, kuid on ka nooremaid inimesi.

Rahvaliidu esimeheks kandideerivad erakonna praegune juht Juhan Aare ning senine aseesimees, Lääne-Viru maakonnaorganisatsiooni juhtiv Andrus Blok. Aseesimehe kandidaatideks on esitatud Mai Treial, Riina Kull, Lauri Vitsut, Arno Sild, Robert Närska, Vambola Sipelgas, Priit Kõrve, Aivar Aleksejev ja Elvo Leppmaa. Juhikandidaate saab üles seada ka kongressil.

Peale esimehe ja aseesimeeste valib erakond kongressil ametisse volikogu, aukohtu, revisjonikomisjoni ja juhatuse uue koosseisu ning kinnitab uuendatud põhikirja, programmi ja riigikogu valimiste platvormi.